Reiseguiden

Temple Tree – Bon Ton Resort

Reiseguiden_Langkawi_BonTon9

Det siste hotellet vi bodde på mens vi var på Langkawi var det fantastiske Bon Ton Resort. Temple Tree - Bon Ton består av åtte forskjellige bygninger som er hentet fra Kina, Malaysia og India. Der finnes et originalt bomulls "plantation" hus, et hundre år gammelt kinesisk hus flere forskjellige Malaysiske hus og fler. Husene er originale, kjøpt og hentet fra forskjellige plasser i Asia, forsiktig plukket fra hverandre, og møysommelig satt sammen igjen. Dette betyr at hotellet i seg selv blir som et muesum, og alle rommene er forskjellige. De har også mange forskjellige størrelser på boenhetene, så om man er flere sammen kan man for eksempel velge å booke ut et helt hus.

Vi hadde ett av de fem rommene i "Estate House", som ble bygd på 1940 tallet. Huset var opprinnelig en boenhet for indiske arbeidere på en gummi-plantasje midt mellom Kuala Lumpur and Penang. Hvert rom er individuelt innredet, noen av rommene har både badekar - som er gigantisk by the way, mens andre kun har dusj.

Bon Ton Resort i Langkawi, Malaysia

Det er også viktig å notere seg at det drives et hjem for hjemløse katter og hunder rett i nærheten av hotellet (drives av hotelleierne) så det er ofte katter på besøk utenfor boenhetene og selve området da mange går fritt. Hundene er holdt for seg selv og går ikke fritt- så for oss var det ikke noe problem da vi begge er glade i katter. Men kanskje er det et problem om man er allergisk.

Området rundt Bon Ton

Hotellet ligger rundt ti minutters kjøretur fra Langkawi flyplass, og fem minutter unna hovedstranden Pantai Cenang. Hotellet er ikke plassert på en strand som så mange andre, men ligger litt midt inni et sumpområde - noe som i seg selv gir en unik opplevelse. Men om du er en av de som ønsker å rulle fra sengen og ned til stranden anbefaler jeg heller å sjekke ut bloggposten om Casa del Mar, enda et fantastisk hotell, som ligger fem minutter unna og midt på stranden.

Bon Ton Resort priser

Prisene på nettsiden sier fra MYR 770 (ca 1.600 NOK) men via Booking.com ser jeg at man kan få rom helt nede i 700 NOk per juni 2015 - så det er nok lurt å sjekke litt rundt før du booker.

Read More >

Nam Restaurant

Med sin plassering midt inne i sumpområdet kan man forvente seg en soldnedgang og et måltid utenom det vanlige på Nam. Se firfislene leke ved dammen mens du nyter desserten og utiskten. Prisene ligger på helt OK nivå sammenlignet med Norge, men siden det er et hotell er det noe dyrere enn lokale restauranter.

Read More >

Transport

Bon Ton ligger et lite stykke unna hovedstranden Cenang samt hovedveien med alle restaurantene. Det kan nok derfor være lurt å leie bil (eller moped om du er eventyrlysten) og det er masse parkeringsplass på Bon Ton. Om du ønsker kan du heller velge å ta taxi, fra flyplassen koster det MYR 20-25 og tar 5-10 minutter (eller 3 min til Cenang).

1 Comment

  1. Pingback: Paradisøya Langkawi på sitt beste

Comments are closed.