Georgetown – matopplevelser fra en annen verden

Disse jettiene var hvor kinesiske immigranter opprinnelig bosatte seg i Georgetown.

Georgetown og alt byen har å tilby

Georgetown er en av de byene i Asia jeg forelsket meg i. Byen er ikke for stor og ikke for liten, med fantastisk fargerik arkitektur og helt utrolige matopplevelser. En ting verdt å få med seg når du er i Georgetown er "Clan Jetties" som danner en del av Penangs kulturelle gange, det brukte å være syv av disse jettiene som er hus på stylter hvor ulike kinesiske klaner bosatte seg. Disse landsbyene er over ett århundre gamle og det er fascinerende å se hvordan folk bor her fremdeles. I dag eksisterer un seks av disse da en brant ned. Hver jetty er navngitt etter den kineskiske klanen som opprinnelig bodde der, er du heldig blir du også invitert inn og får se hvordan hverdagslivet utformer seg. Men husk, her som andre steder, dette er folks hus så vær udmyk og ikke påtrengede, du hadde vel ikke likt det om folk stakk hodet sinn inn i stua di uten invitasjon. Les mer om jettiene her. 

Pulau-Penang_Georgetown_clan-jetty-7

Mat

Georgetown er en storby, så her skorter det ikke på matopplevelser. De aller beste opplevelsene hadde vi når vi følgte de lokale. Jeg hadde fryktelig lyst til på Dumplings og Dim Sum, her hadde vi hørt rykter om en perfekt plass, en kantine hvor servitørene går rundt og man bare peker på det man vil ha. Den aller største utfordringen var faktisn å skjønne når denne kantinen var åpen, og det viste seg fort at det var tidlig på morgenen da denne typen mat er en forkostmat her nede. Så vi kom flere ganger når de hadde stengt, men så, endelig, på vår aller siste dag i Georgetown klarte vi å karre oss innover i tide. Vi måtte rote sammen de aller siste myntene vi hadde. Men Leong Kee Tea Garden anbefales på det varmeste! Vi smakte mye forskjellig, det aller meste aner jeg ikke hva er da det ikke var en sjel som snakket engelsk tilstede - men pek og spis teknikken fungerer utmerket!

 Pulau-Penang_Georgetown_Leong-Kee-Tea-Garden

Bo og generelt

Det er mange alternative boplasser i Georgetown og som de aller fleste byer er det bare lommeboka som setter en stopper. Malysia i sin helhet anbefales veldig for de som liker å komme seg litt bort fra den norske turismen, jeg har samlet alle mine artikler om Malaysia her.

 

 

 

Lagre

Lagre