Reiseguiden

Paradisøya Langkawi

Solsenger på Reiseguiden Langkawi Tanjung-Rhu

Tenker du på å ta en tur til Langkawi? Slutt å tenk og dra! Vi hadde en fantastisk flott tid på Langkawi, vi testet først ut budsjett Langkawi før vi slo på stortromma og testet ut både Casa del Mar som du kan lese mer om her, og Bon Ton Resort som jeg har skrevet mer om her. Det er mange grunner til å besøke Langkawi, men ett av de viktigste for oss var den utrolige gjestfriheten vi møtte fra de fastboende som virkelig gjorde alt de kunne for at vi skulle føle oss som hjemme. Om hjem var på stranden, ferdig utstyrt med basseng og egne butlere da! 😛

Maten på Langkawi

Langkawi, Bakeriet i Telnga havn

Fantastiske bakverk fra bakeriet i Telanga havn, Langkawi

Maten på Langkawi er (heldigvis) preget av øyens fantastiske beliggenhet, og det faktum at man jo er på en øy. Det vil si mye fersk sjømat, og det er mulig å spise god mat på et lite budsjett også. I tillegg kan man alltids finne mer tradisjonell mat som piza og pasta om man har barn som setter seg i vranglås (maten på Casa del Mar er beskrevet her). Etter noen måneder på reisefot i Asia, var vi også veldig takknemmlige for å finne bakeriet i Telanga havn, med fantastiske bakverk og mulighet for å ta med mat eller nyte bakstverk der med en decent kopp cappuccino... Ellers er det lurt å bare se seg rundt og se hvilke plasser som er fulle av lokale og liv. Det er ofte plasser som ligner mer på kantiner som har den beste maten, så ikke la deg lure av fancy dekor - det gjelder forøvrig i de fleste Asiatiske landene 🙂
Du kan selvfølgelig kose deg selv om du reiser på budsjett. En kafe (med matservering) som serverer ordentlig mat til en ok penge er Rafii's Beach Cafe - denne ligger rett på stranden og har en sømløs overgant til festplass utover kvelden. Dette er mat som er myntet på turister.

Mangrove tur med Dev's Adventure Tours

Dev's adventure tours er en av tilbyderne som kan ta deg med på en fantastisk båttur ut i mangrovene i Langkawi. I løpet av turen så vi utrolig mange forskjellige dyrearter, firfirsler, flaggermus, slanger, ørn og mange fler. Vi klarte desverre å havne midt i en skikkelig storm, men vår dyktige kaptein tok oss inn mot land og vi søkte ly i en liten hule. Alt gikk vel med menneskene, men kameraet gikk heden! Det siste bildet i bildekarusellen er faktisk kameraets aller siste! Heldigvis hadde vi bra forsikring, og Canon fikk hentet ut alle bilder fra minnebrikken.

Gode på mat

En av de plassene jeg drømmer om når jeg lukker øynene er Orkid Ria Seafood Restaurant på Langkawi. Dette er en av de typiske stedene som ser mer ut som en kantine, alltid fullt og de tilbereder maten rett foran øynene dine. Fantastisk autentisk Langkawi sjømat, og her kan man spise om man er på budsjett også. Rett over gaten for Casa Del Mar :-)

Read More >

Tanjung Rhu Resort

Tanjung Rhu ligger på nordsiden av øyen, og befinner seg midt på en 2,5 km lang strand. Hotellet er kjent for å være det perfekte sted for romantikk og fredelighet. Hotellet tilbyr å pakke piknik for sine gjester som de kan ta med seg til en ubebodd øy, eller man kan nyte middagen helt nede ved vannkanten. Priser fra 900 MYR - ca 1900 NOK for to personer.

Read More >

Dev’s Adventure Tours

Anbefaler virkelig å ta en tur ut i mangrovene med ett opplevelsesfirma. Vi dro med Dev's Adventure Tours på en båttur. Dette er et firma som tar miljøet på alvor, noe vi setter stor ris på. De tilbyr både kayakk, sykkelturer, båtturer og mer. Pris pp. for en båttur er 160 MYR - ca 330 NOK, dette inkluderer lunsj. Anbefaler å ha på svømmetøy under klærne:-)

Read More >