Reiseguiden

Kabelbanen og Oriental Village på Langkawi

Reiseguiden_Langkawi_oriental_village_kabelbanen.jpg6

Langkawi har såpass mye å by på at det må flere innlegg til for å dekke alt. Dette innlegget handler om Oriental Village og den mest spektakulære kabelbanen som gir deg den mest unike utsikten over øyparadiset. 

Oriental Village og kabelbanen

Kabelbanen og gangbruene på Langkawi

En liten kjøretur og du havner i Oriental Village ganske langt vest på Langkawi. Denne "landsbyen" ligger ved bunnen av Machincang fjellene, og er ikke så veldig spennende for en typisk vestlig reisende, da det er mer en shopping by kombinert med moderne arkitektur som skal vise frem forskjellige byggemåter i Malaysia. Men det er fra denne landsbyen at du får tilgang til gondolbanen som tar deg opp over regnskogen og opp til de fantastiske gangbruene på toppen av Langkawi. Gangbruene ble bygget i 2004 og toppstasjonen henger faktisk 100 meter over bunnen - og er ikke for de som er redd for høyder!

Totallengden på gangbruen er 125 meter og er en av verdens lengste krummede hengende gangbruer. Det er helt trygt og man kan godt ta med både barn og eldre, da det er enkelt å tusle bortover bruene. På toppstasjonen er det også plassert en egen SkyPos, en mulighet til å skrive og sende brev og postkort hjem. Utsikten her setter virkelig i gang fantasien og det er fint å ta seg litt ekstra tid og dele minnene mens du står der. Det er også et initiativ for å støtte det tradisjonelle POS post-systemet i Malaysia som har merket den digitale endringen.

Oriental Village

Langkawis kabelbane er den største turistattraksjonen på Langkawi og ligger en halvtimes kjøretur unna Kuah by. Kabelbanen starter nede ved Oriental Village, som er et shoppingområde med 30 forskjellige bygninger som viser frem Malaysisk og orientalsk arkitektur. Derifra tar du kabelbanen opp over regnskogen og opp mot topp-stasjonen og gangbruen fra 2004. Prisen er 30 MYR PP og turen opp tar 15 minutter med kabelbanen.

Read More >