Surfing, fiskebaill og familiehelg i Romsdal

Kyststien i Bud går rundt foten av Gulberget

I helga reiste vi sørover – for å surfe på Norgeskysten! William elsker surfing og siden vi hadde en ekstra fridag hadde vi tenkt oss til Stadt. ”Kjempebra surf!” sa min kollega Luka og ga oss en thumbs up.

Utfordringen var dette:

IdaLee-Wright_Trondheim_Stadt

Liiiiiitt langt å kjøre Trondheim-Stadt med kid i baksetet...

Luka har snakket lenge om hvor bra det er på Stadt, han drar ofte sammen med dama og vennene. Needless to say har de ikke småbarn… Derfor ble det i stedet tur til Møre og Romsdal i stedet – nærmere bestemt Bud og Farstadbukta. En mer overkommelig 3,5 timers kjøretur fra Trondheim -

Bud

Vi bestemte oss litt i siste liten for å dra på tur – så overnattingen ble booket kl. ett på natt til fredag. William har jobbet mye nede i Eide og tatt bilder for lokale klesprodusent Lanullva (by the way har de fantastiske ullklær som definitivt anbefales, Barnaby er fullt utstyrt siden han har vært modell, og jeg kjøpte ullbukse som er både pen, varm og god!). Hytten William vanligvis bruker når han er der nede var dessverre opptatt så vi prøvde oss i stedet hos PlusCamp Bud. Nå skal det sies at vi ikke camper så veldig ofte, i våre yngre dager kunne vi finne på det, men siste gang jeg teltet var vel Glastonbury 2009. Vi leide en liten hytte uten innlagt vann siden det var det eneste hytten de hadde ledig og vi var litt bestemt på å komme oss ut av Trondheim – men uten at det kostet skjorta.

Campingplassen var helt ok – fint plassert helt nede i vannkanten og det var både kjøkken og oppholdsrom tilgjengelig. Noe som kom godt med i og med at det regnet ganske mye hele helgen. Alt var rent og pent men ganske minimalistisk utstyrt – kanskje det er noe som de som camper ofte vet, men jeg var ikke helt forberedt på at man må ha med stekeolje, krydder og slikt... 😛

Bud er en veldig fin liten landsby og anbefaler å gå kyststien – det tok oss rundt en og en halv time og da var Barnaby i bæremeisen og vi tok oss god tid. Gåturen kan enkelt gjøres med barnevogn - i alle fal den nye kuststien. Der er det også en egen bålhytte – hvor man kan kose seg på kalde dager. Kjempefin sti for naturbilder, vi så både ørn og dådyr på turen.

Bud er perfekt for en liten spasertur i både sol og regn, masse fine rorbuer og gamle hus samt en fantastisk natur.  PlusCamp i Bud og hytta vår - superliten, men den var midt under regnbuen da :-P Foto: Wil Lee-Wright

Bud er perfekt for en liten spasertur i både sol og regn, masse fine rorbuer og gamle hus samt en fantastisk natur.
PlusCamp i Bud og hytta vår - superliten, men den var midt under regnbuen da 😛 Foto:
Wil Lee-Wright


Farstadbukta

Surfing i Norge er som mange kanskje vet, ikke ekstremt utbredt og man må vite hvor man skal dra, og litt om området. Vi hadde fått gode tips, og Will catcha noen bølger, men det var slettes ikke så bra tilstander som det var meldt via surfeappen. Surfesesongen der nede er vel strengt tatt over, så han hadde flaks som fikk noen fine bølger. Området er også veldig fint for de som liker kiting og windsurfing – og det var flere surfere og SUPere (Stand-Up-Paddle board) folk tilstede. Kiterne var der i mange timer og hadde perfekt vindforhold.

Stranden på Farstadbukta er også super-fin, jeg som er fra Nord-Trøndelag er jo ganske bortskjemt når det gjelder fine sandstrender, men denne ble definitivt godkjent. Av både meg og Barnaby, og vi lekte i flere timer mens pappa surfa – vi måtte rope ham inn til slutt da det ble litt kald vind. Denne stranden passer definitivt for store og små, ta med bøtte, spade og nistemat!

Alt i alt hadde vi en kjempefint tur, dog neste gang kommer jeg nok til å sørge for at vi har en større hytte og aller helst at vi er nærmere stranden – Hustadvika Gjestegård ser ut som et meget bra alternativ. De har egne sjøbuer eller du kan leie rom på hotellet- se mer info i infoboksen nederst.

Panoramabilde av Farstadbukta i regn

Farstadbukta er superpoluær for både store og små - ta med bøtte og spade og nistemat :-)


Atlanterhavsveien

Min første gang (ja, jeg vet, utilgivelig) på Atlanterhavsveien var definitivt minneverdig. Det er på en slik vindfull dag hvor man står med sjøen rett i ansiktet at man virkelig kjenner at man er i live!

Panoranamautsikt av Atlanterhavsveien

Panoranamautsikt av Atlanterhavsveien

Det er også en liten cafe her, hvor de selger helt enkle lunsjretter samt kaffe og vafler. Vi var ikke klar over det så hadde handlet inn lunsjmat, men det behøver man altså ikke.

Jeg har lagt med en liten film slik at dere kan se hvordan stien ser ut og ruskværet!

Atlanterhavsveien

Spise

Bryggja i Bud er velkjent for sin søndagsbuffet. For NOK 250 per pers får du tilgang til masse forskjellig som passer både liten og stor, samt flere titalls kaker og desserter! Enkel og mettende, fiskesuppa falt godt i smat.

Read More >

Sove 1

Det er mange hus, hytter og rorbuer man kan leie i området – men området er populært blant norske og utenlandske turister så anbefaler å være litt tidligere ute enn vi var. Hustadvika Gjestegård ligger rett ved Farstadbukta så er enkelt og greit om man skal tilbringe tiden på stranden. Koster NOK 1250 for to personer for en natt (våren 2015).

Read More >

Sove 2

Et annet alternativ, om man vil være i Bud er Rorbuene i Bud, her er man midt i den lille landsbyen og kan rett og slett rulle bort til buffeten på Bryggjen. er mange hus, hytter og rorbuer man kan leie i området – men området er populært blant norske og utenlandske turister så anbefaler å være litt tidligere ute enn vi var. PlusCamp Bud er et enkelt alternativ, ellers har man Hustadvika Gjestegård, og Rorbuene i Bud. http://www.rorbuferie.no/

Read More >